0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Бенто. Збираємо свій ідеальний сніданок та обід

13 вересня 2019

Культ навколо сніданку широко відомий серед всіх, хто працює, навчається і виховує дітей. Ще наші бабусі говорили нам, що не можна пропускати перший прийом їжі. Мами постійно садили перед тарілкою з кашею, розповідаючи про те, як важливо набратися енергії з самого ранку, щоб весь день провести бадьорим і з хорошим настроєм.

Перший прийом їжі, безсумнівно, важливий. Деякі вважають за краще прокинутися раніше і поснідати вдома за столом, паралельно збираючи речі на навчання або на роботу. Решта віддають переваги ланчбоксам, культура яких щільно увійшла в наше життя і стає все більш поширеною.

У випадку з домашнім сніданком все дуже просто. Можна зварити кашу, приготувати яєчню, чай, бутерброд, або щось більш вишукане і складне за своїм смаком, чи на що вистачить часу. Але, складаючи ланчбокс, можна і потрібно включати фантазію.

Вперше складати тематичні ланчбокси почали в Японії ще в ХХ столітті. І до цього дня турботливі мами старанно виліплюють з рису милих звіряток і героїв популярних мультфільмів для своїх дітей, щоб ті взяли з собою не лише поживний сніданок, а й обід у школу. І все це в одній невеличкій коробці.

Унікальність цього явища, яке отримало назву бенто, полягає в тому, що їжа виходить не тільки максимально смачною і естетично красивою, але й ідеально збалансованою усіма корисними елементами. До того ж такі «коробочки» з їжею дуже зручно носити з собою, вони вміщають в себе відразу кілька поживних страв замість однієї. Приготування бенто вважається справжнім мистецтвом, яке зобов'язаний осягнути будь-який поважаючий себе японець.

Щоб скласти ідеальний бенто потрібно дотримуватися всього п'яти ключових правил:

  • Смачно. Один з найбільш очевидних пунктів, який ніяк не можна не згадати. Їжа повинна бути смачною.
  • Збалансовано. Бенто повинен містити в собі здорові, поживні страви.
  • Естетично. Зовнішній вигляд грає важливу роль. Красиво сервіровані страви їсти набагато смачніше і приємніше.
  • Просто. Не потрібно кулінарних шедеврів і складних рецептів, реалізація яких вимагає з десяток годин. Дорогі і складні страви — не завжди найкорисніші. Чим простіше — тим краще.
  • Дешево. Критично економити на продуктах не варто, але і переплачувати шалені гроші за делікатеси ми теж не радимо. Адже приготування сніданків і обідів вдома — один з кращих способів економії грошей.

Ну і в якості додаткового шостого пункту можемо порадити вам експериментувати. Різні страви, інгредієнти, різне меню та креативне оформлення. Повірте, осягнувши мистецтво складати бенто, прийом їжі поза домом засяє абсолютно новими фарбами.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити