0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Домашнє морозиво — найкращий літній смаколик

13 липня 2022

Температура на вулиці з кожним днем прямує все вище вгору, одночасно зі спільним бажанням сховатися від спеки якомога далі в темний прохолодний куточок, обкласти себе крижаними коктейлями та обов’язково відерцем улюбленого морозива. Саме про цей десерт ми зараз і поговоримо з вами.

Морозиво різних смаків

Один з найпопулярніших літніх смаколиків неймовірно привабливий у своєму шаленому розмаїтті смаків. На поличках магазинів можна зустріти як звичайне ванільне морозиво, так і десерти з вмістом камамберу, лаванди, м’яти та навіть алкоголю. Саме через цю свободу у виборі смаків, воно й завоювало просто величезну кількість шанувальників в усьому світі. Кожний гарантовано знайде своє улюблене морозиво.

Крім шалених смаків, цей смаколик може похизуватися просто незаконною простотою рецептури. Домашнє морозиво — це, мабуть, найпопулярніший десерт влітку, який може зробити кожен. Ви можете приготувати його у zip-lock пакетах, у спеціальних формах, або ж у побутовій морозивниці, за допомогою якої ви взагалі можете не турбуватися про технологію приготування, а просто додати всі потрібні інгредієнти та дочекатися, поки пристрій все замішає за вас.

Електричні морозивниці

Використання електричної морозивниці суттєво економить час не просто автономністю своєї роботи, а й тим, що дозволяє збити готове морозиво приблизно за 30 хвилин (за умови якщо ви попередньо добре заморозили її миску від 4 до 12 годин у морозильній камері). Щоб ваші смаколики були ніжними та мали яскравий смак, радимо дотримуватися таких правил під час експлуатації пристрою:

  • перед тим як заморожувати миску, переконайтеся в тому, що її поверхня повністю суха;
  • тримайте миску в морозилці виключно у вертикальному положенні;
  • для ніжної, однорідної консистенції морозива, обов’язково використовуйте продукти з високим вмістом жиру;
  • не забудьте попередньо охолодити всі інгредієнти для вашого морозива;
  • ми вже згадували про алкогольне морозиво, тож пам’ятайте, що вміст спирту значно уповільнює процес заморожування.

Морозиво у порційних формах

На додаток ми пропонуємо вам спробувати наш рецепт приготування ванільного морозива. Це найпростіша база, яку ви можете використовувати для замішування власних смаків, додавання фруктів, карамелі, джемів чи будь-яких інгредієнтів, які забажаєте.

Нам знадобиться:

  • ¾ склянки білого цукру
  • 1 чашка густих вершків
  • 2¼ склянки молока
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту

Обладнання:

Морозивниця Cuisinart чи Unold ICE CREAM MAKER Uno та Unold ICE CREAM MAKER Gelato

Морозивниця Cuisinart

Спосіб приготування:

  1. Цукор, збиті вершки та молоко змішайте в однорідну масу у каструлі, тримаючи її на слабкому вогні. Помішуйте доки цукор не розчиниться повністю.
  2. Додайте у каструлю трошки ванільного екстракту до смаку. Готову суміш перелийте у будь-яку миску та дайте їй охолонути в холодильнику приблизно 2 години.
  3. Отриману прохолодну масу перелийте в електричну морозивницю, виберіть потрібні налаштування та починайте збивати від 20 до 30 хвилин.

Ложка для морозива GEFU

Після приблизно 5 хвилин збивання можете сміливо додавати фрукти, горіхи, карамель, шоколад, цукерки, чи будь-які інші інгредієнти. Сервіруйте десерт за допомогою спеціальних ложок GEFU чи Joseph Joseph та подавайте у порційних формочках Easy Life.

Форми для морозива Easy Life

Смачного!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити