Температура на вулиці з кожним днем прямує все вище вгору, одночасно зі спільним бажанням сховатися від спеки якомога далі в темний прохолодний куточок, обкласти себе крижаними коктейлями та обов’язково відерцем улюбленого морозива. Саме про цей десерт ми зараз і поговоримо з вами.
Один з найпопулярніших літніх смаколиків неймовірно привабливий у своєму шаленому розмаїтті смаків. На поличках магазинів можна зустріти як звичайне ванільне морозиво, так і десерти з вмістом камамберу, лаванди, м’яти та навіть алкоголю. Саме через цю свободу у виборі смаків, воно й завоювало просто величезну кількість шанувальників в усьому світі. Кожний гарантовано знайде своє улюблене морозиво.
Крім шалених смаків, цей смаколик може похизуватися просто незаконною простотою рецептури. Домашнє морозиво — це, мабуть, найпопулярніший десерт влітку, який може зробити кожен. Ви можете приготувати його у zip-lock пакетах, у спеціальних формах, або ж у побутовій морозивниці, за допомогою якої ви взагалі можете не турбуватися про технологію приготування, а просто додати всі потрібні інгредієнти та дочекатися, поки пристрій все замішає за вас.
Використання електричної морозивниці суттєво економить час не просто автономністю своєї роботи, а й тим, що дозволяє збити готове морозиво приблизно за 30 хвилин (за умови якщо ви попередньо добре заморозили її миску від 4 до 12 годин у морозильній камері). Щоб ваші смаколики були ніжними та мали яскравий смак, радимо дотримуватися таких правил під час експлуатації пристрою:
- перед тим як заморожувати миску, переконайтеся в тому, що її поверхня повністю суха;
- тримайте миску в морозилці виключно у вертикальному положенні;
- для ніжної, однорідної консистенції морозива, обов’язково використовуйте продукти з високим вмістом жиру;
- не забудьте попередньо охолодити всі інгредієнти для вашого морозива;
- ми вже згадували про алкогольне морозиво, тож пам’ятайте, що вміст спирту значно уповільнює процес заморожування.
На додаток ми пропонуємо вам спробувати наш рецепт приготування ванільного морозива. Це найпростіша база, яку ви можете використовувати для замішування власних смаків, додавання фруктів, карамелі, джемів чи будь-яких інгредієнтів, які забажаєте.
Нам знадобиться:
- ¾ склянки білого цукру
- 1 чашка густих вершків
- 2¼ склянки молока
- 2 чайні ложки ванільного екстракту
Обладнання:
Морозивниця Cuisinart чи Unold ICE CREAM MAKER Uno та Unold ICE CREAM MAKER Gelato
Спосіб приготування:
- Цукор, збиті вершки та молоко змішайте в однорідну масу у каструлі, тримаючи її на слабкому вогні. Помішуйте доки цукор не розчиниться повністю.
- Додайте у каструлю трошки ванільного екстракту до смаку. Готову суміш перелийте у будь-яку миску та дайте їй охолонути в холодильнику приблизно 2 години.
- Отриману прохолодну масу перелийте в електричну морозивницю, виберіть потрібні налаштування та починайте збивати від 20 до 30 хвилин.
Після приблизно 5 хвилин збивання можете сміливо додавати фрукти, горіхи, карамель, шоколад, цукерки, чи будь-які інші інгредієнти. Сервіруйте десерт за допомогою спеціальних ложок GEFU чи Joseph Joseph та подавайте у порційних формочках Easy Life.
Смачного!