0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Капуоранж, гарбузове глясе та інша кава сучасності

08 жовтня 2022

Сучасні українці мають чимало щоденних ритуалів у повсякденному житті. Наприклад, роблять зарядку або ж приймають вітаміни, щоб підтримувати здоров'я у нормі. Майже всі ми опанували нову звичку — читати новини в телеграмі та донатити на потреби наших захисників. Та є одна традиція, яка бере початок ще багато століть тому і є одночасно звичкою, і ритуалом, і навіть потребою організму — це чашка кави. 

Лате

Кажуть, що перші згадки про каву в Україні датуються 1672 роком — саме тоді в Кам'янці-Подільському турки заснували першу кав'ярню. Інші джерела стверджують, що першовідкривачем кавової культури в нас став козак Юрій Кульчицький. Після перемоги над турецьким військом його нагородили 300 мішками з кавою, які він привіз на батьківщину й реалізував, відкривши кав'ярню "Під синьою Фляжкою". Людям кава була гіркою, і тому козак почав додавати у напій мед, цукор і вершки, так з’явився рецепт приготування "кави по-віденськи". 

Кава та чашки Danesi

До речі, як приготувати каву по-віденськи? 

Для цього вам потрібні еспресо, збиті вершки та цукор за бажанням. Для приготування еспресо скористайтеся гейзерною кавоваркою Bialetti. Різні моделі розраховані на 2, 4 чи 6 чашок, тому ви можете пригостити напоєм одразу декількох друзів. 

Збийте міксером холодні 30% вершки й цукрову пудру, або ж купіть вже готові аерозольні. Налийте готову каву у чашку так, щоб заповнити її на третину, а зверху викладіть вершки. Кава по-віденськи готова! 

Гейзерна кавоварка Bialetti

Цікаво, що найактивніші споживачі кави — це голландці, які в середньому випивають 3-4 чашки кави за день. А українцям, за статистикою, достатньо однієї чашки, все-таки чайна культура у нас поки що перемагає. 

Хай там як, а така неймовірна популярність кавового ритуалу призвела до того, що в календарі врешті з'явився Міжнародний день кави, який з 2015 року відзначаємо 1 жовтня. У цей день кав'ярні пропонують чашку кави безплатно за спеціальною акційною ціною або ж урізноманітнюють меню нетрадиційними рецептами, пропонуючи капуоранж (капучино з апельсиновим соком та карамеллю) чи пряне гарбузове лате. 

Джезви Mediterranean Art

Домашнє приготування кави має свої особливості. Адже фантазувати з інгредієнтами можна скільки завгодно, проте найголовніше у цьому процесі — мати якісний та надійний інвентар чи техніку. 

Для приготування кави мілкого помелу рекомендуємо мідну джезву Mediterranean Art, а для середнього — гейзерну кавоварку Bialetti VENUS. А якщо вдома хочеться мати власну мінікав'ярню, кавомашини Graef чи Nivona з автоматичними режимами приготування та функцією налаштування рецептів ідеально підійдуть для здійснення цієї мрії. 

А ще у нас є безліч товарів для приготування найсмачнішої кави, починаючи від самих зерен і кавомолок до збивача молока для пишної піни. Обирайте у PROMENU якісну техніку для приготування кави та будьте готові до того, що друзі будуть навідуватися в гості частіше. 

Кавомашина Nivona

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити