0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Обираємо сковороду для індукції

10 жовтня 2019

Індукційні плити — це відносно нове та дійсно інноваційне явище на ринку кухонної техніки, що поступово витісняє популярні нині газові та електричні варильні поверхні. При всіх своїх перевагах над більш застарілими аналогами, у індукційних поверхонь є один несуттєвий недолік: потрібно уважно обирати посуд для приготування, та найчастіше повністю оновлювати звичний набір сковорід. І щоб ви не стикалися з найчастотнішими проблемами при виборі нового посуду, ми зробили для вас невелике розслідування. Як правильно обрати сковороди для індукції та на що звернути увагу?

Спочатку потрібно усвідомити за яким принципом працює індукційна плита. Все доволі просто, не дивлячись на те, що процес зовсім не схожий на звичні нам газові та електричні поверхні. Все завдяки індукційному струму. Всередині поверхні по котушці протікає струм, утворюючи магнітне поле, яке взаємодіє з дном посуду. Завдяки цьому сам посуд та їжа всередині швидко нагріваються, а сама склокерамічна поверхня залишається холодною. Через це виникає потреба у спеціальному посуді, який зміг би забезпечити повну дію цієї складної реакції.

Чим відрізняється посуд для індукції від звичайного?

Єдина різниця — спеціальна пластина на дні, що й приводить магнітну реакцію до дії. Або ж сам посуд повинен бути зроблений з матеріалу, який добре вступає у реакцію з магнітом. Наприклад, чавун, сталеві сплави та чиста сталь.

Дуже важливою умовою є діаметр дна сковороди. Розміри повинні точно збігатися з діаметром конфорки вашої індукційної панелі. Якщо діаметр буде більшим, то розподіл тепла буде нерівномірним. Якщо меншим — посуд буде нагріватися дуже довго. Саме дно повинно бути повністю рівним, гладким, без жодних вигинів.

Дуже багато залежить і від товщини вашого посуду. Якщо дно сковорідки досить тонке, воно буде нагріватися повільніше. Чим товще — тим швидше.

Зверніть також увагу на ручки. Ідеальний та зручний варіант — литі ручки в одному корпусі зі сковорідкою, а також бакелітові. Вони не ковзають і не нагріваються в процесі приготування.

Також можемо порадити вам після покупки індукційної панелі не бігти одразу міняти повністю весь набір своїх сковорід. Перевірити, чи підходить ваш посуд для нової плити — дуже просто. Для цього нам знадобиться лише один магніт. Якщо він пристає до дна сковорідки, значить вона нам підходить!

Інші особливості посуду залишаються на ваш смак. Розміри, дизайн, бренди. Особисто ми можемо порадити вам сковороди від брендів WMF та De Buyer, серед їх колекцій є дуже багато варіантів сковорідок спеціально для індукційних поверхонь. Готуйте з комфортом, обирайте найкраще!

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити