0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Подорож спеціями з PEUGEOT

25 січня 2021

Неможливо уявити процес приготування страв без використання букету різноманітних спецій. Вони не тільки підкреслюють багатство смаку, посилюють аромат та додають пікантних акцентів, а ще й позитивно впливають на наше здоров’я. І, здається, що вміння вдало поєднувати продукти та спеції — складна та незрозуміла наука, що більше нагадує магію, але, як і сама кулінарія, все спирається лише на кілька правил та вашу особисту фантазію. Тож запрошуємо вас в невелику подорож у світ екзотичних спецій разом з PROMENU та PEUGEOT.

PEUGEOT вже ціле століття виробляє млини для солі та перцю, випробовуючи свої механізми на різноманітних сортах солі та перцю, щоб досягти неперевершеної якості помелу. Постійне самовдосконалення дозволило французькому бренду стати експертом не лише у самих механізмах, а й у величезному різноманітті спецій з усього світу.

Перець

PEUGEOT пропонують ознайомитися з перцями з Камбоджі, Індонезії, Малайзії, В'єтнаму, Непалу, Мадагаскару і Малаві. Червоний, чорний та навіть рожевий, кожен з них має потужний пряний аромат та незабутній пікантний смак.

Червоний припаде до смаку тим, хто більше любить відчутно гострі страви. З усіх видів перцю він має найбільшу концентрацію вітамінів А та С.

Рожевий — найменш гострий, але має неймовірно багатий пряний смак. Букет аромату такого перцю наповнений ніжними нотками деревини.

А ось Тімут та Сичуанський перець, які ростуть на півдні Непалу, мають несподіваний м’який, навіть ніжний смак та тонкий цитрусовий букет аромату. Його найчастіше використовують в різноманітних стравах азійської кухні.

Овочі

Страви з картоплі та овочеві рагу вимагають пряного аромату з тонкими нотками деревини та ніжного смаку, який не домінував би у композиції, а лише доповнював би її. Класичне поєднання — чорний перець Tan Hoi, в’єтнамське диво, яке залишає після себе довгий та насичений посмак. А для тих, хто бажає відкрити для себе більш екзотичне поєднання, пропонуємо вам познайомитися з перцем Vinh Dinh. Його аромат не такий насичений, але потужний ментоловий акцент у букеті гарантовано вас здивує та подарує незабутню гастрономічну насолоду.

М’ясо

Зі спеціями для м’яса все не так просто. Зазвичай, потрібно враховувати ступінь прожарювання, спосіб приготування та сам вид м’яса, який ви готуєте. Але для гурманів є декілька ефектних варіантів. По-перше, це Pili Pili. Гострий різновид чилі, який вражає не лише своїми унікальними смаковими якостями, а ще й неймовірною користю для здоров’я. Всього одна столова ложка цієї спеції містить в собі 100% добову норму вітаміну С, 9% норми вітаміну А, 145 мг калію та 1,6 мг натрію.

Не менш ефектна пара — перці Kampot rouge та Kampot noir. Перший підкорює своїми насиченими нотками фруктів та ароматами меду. Його смак більш м’який, але неймовірно насичений та відмінно підійде для баранини та червоного м’яса. А ось Kampot noir може похизуватися квітковим ароматом та солодким присмаком, при цьому не втрачаючи своєї пікантності та гостроти. Універсальний для будь-якого м’яса.

Риба

Найкраще за все зі стравами з морепродуктів та рибними соусами смакує дикий перець Тімут. Він помірно гострий, має насичений квітковий аромат та пікантний цитрусовий посмак. Делікатність м’яса риби майстерно прикрасить ніжний білий Саравакький перець з його фірмовими нотками деревини. Але найбільша любов усіх гурманів та шефів — Voatsiperifery. Дикий чорний перець, близький до лимонного смаку, він одночасно має дуже багатий букет ароматів від деревини до яскравих квіткових нот, що прекрасно поєднується з ніжним м’ясом риби та пікантними морепродуктами.

Екзотичні поєднання

Для тих, хто втомився від класики та бажаєте спробувати щось дійсно незвичайне, ми маємо декілька вишуканих гастрономічних поєднання, які не залишать вас байдужими.

Приправте персики та груші вишуканим червоним перцем Mondulkiri, який має неповторний молочний аромат, поєднаний з нотками свіжості. З шоколадними десертами, вишнею та полуницею радимо використовувати чорний перець Ba Ria. А ось цитрусовим та фруктовим десертам неймовірно пасує білий перець Сікара з квітковим ароматом та ментоловим посмаком.

Сіль

Про користь солі можна сперечатися нескінченно, але одне залишається незмінним: саме ця, здавалося б, проста приправа, може посилити, змінити та прикрасити смак будь-якої вашої страви. Головне лише вибрати правильний сорт солі та знати з якими продуктами її слід поєднувати.

Овочі

Якщо ви боїтеся пересолити свою страву, сміливо додавайте до салатів та овочевих рагу сіру морську сіль з Франції. Вона має помірний показник солоності, ніжну текстуру та м’який смак. Найкраще за все використовувати її як фінішну приправу, щоб підкреслити смак продуктів. Схожі властивості має сіль пустелі Калахарі. Ідеально підходить для фінішу, має ніжний аромат та легкий посмак йоду.

М’ясо

Для ніжного білого м’яса ми радимо використовувати бамбукову гавайську сіль. Вона має не лише унікальний зеленуватий колір, а ще й особливий букет смаку та аромату з легкими нотками деревини. А ось для насичених страв з червоного м’яса та соусів на основі томатів відмінно підійде сіль Австрійських Альп. Чистий смак, високий показник солоності та насичений букет подарують вам неймовірний гастрономічний досвід.

Риба

З ніжними рибними стравами найкраще за все смакує блакитна перська сіль. Унікальна та найрідша, вона має особливі пряні нотки аромату та насичений цитрусовий смак, який ідеально доповнить морепродукти. Але пам’ятайте про те, що вона неймовірно солона. Для скумбрії спробуйте болівійську рожеву сіль. Вона м’яка, має збалансований смак та надасть вашим рибним стравам особливої пікантності.

Екзотичні поєднання

Для прискіпливих гурманів ми маємо один сюрприз. Спробуйте приправити індійською сіллю шоколадні та карамельні десерти, а також груші або яблука. Її особливий м’який смак та хрустка текстура відмінно поєднуються з делікатесами та солодощами.

Все це — лише маленька, основна частина гастрономічних властивостей і можливостей солі та перцю. Далі все залежить тільки від вас. Експериментуйте, відкривайте для себе нові смаки, поєднання, емоції та враження від приготування разом з PROMENU та PEUGEOT.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити