Вам знадобиться:
Для тіста:
- 3 яйця
- 1 щіпка солі
- 160 г цукру
- 160 мл вершків
- 160 мл олії
- 240 г борошна
- 10 г розпушувача
Для начинки:
- 250 г чорничного варення
- 300 мл молока
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- М'якуш з одного стручка ванілі
- 120 г цукру
- 500 г вершкового масла кімнатної температури
- 500 г чорниці
Час випікання: ~55 хвилин
Для тіста збийте яйця з цукром ручним міксером до пишної маси. Збийте олію і вершки на найменшій швидкості. Просійте борошно і розпушувач і обережно додайте до суміші віничком. Застеліть деко папером для випікання. Форму змастити вершковим маслом (або за допомогою ємності-спрея для випікання). Поставте форму в духовку, поки вона розігрівається (верхній і нижній нагрів 180°C / циркуляція повітря 160°C; 2 решітка знизу). Коли буде досягнута бажана температура, обережно вилийте тісто в гарячу форму і випікайте пиріг приблизно 55 хвилин. Після випікання дайте йому охолонути у формі близько 10 хвилин, потім залиште охолонути на решітці (бажано на ніч).
Для начинки варення з чорниці доведіть до кипіння, процідіть через сито і дайте охолонути, час від часу помішуючи. Три столові ложки молока змішайте з кукурудзяним крохмалем, поки не буде грудочок. Решту молока закип’ятіть з ванільною м'якотою і цукром. Додайте змішаний кукурудзяний крохмаль і 100 г нарізаного кубиками вершкового масла і добре перемішайте. Накрийте крем харчовою плівкою і дайте охолонути.
За допомогою ручного міксера збивайте заварний крем кімнатної температури та масло, що залишилося, ще приблизно 6 хвилин до густої піни. Рівномірно розподіліть крем між 4 невеликими мисками. Змішайте один крем з 1-2 столовими ложками чорничного джему, а інший — з 3-4 столовими ложками джему, щоб вийшли креми 3 різних кольорів: два білих, один ніжно-фіолетовий і один яскраво-фіолетовий крем.
Розріжте пиріг навпіл по горизонталі 3 рази. Нижній шар намажте за допомогою лопатки темно-фіолетовим кремом, а зверху викладіть чорницю. Зверху покладіть другий шар і притисніть, щоб з краю видавився крем. Змастіть цю основу ніжним фіолетовим кремом і знову посипте чорницею.
Зверху покладіть третій шар, притисніть до тих пір, поки крем не вийде по краю, і зверху покладіть чорницю. Повторіть процес останній раз з четвертою основою, білим кремом і чорницею. Тепер змастіть торт білим кремом та розгладивши краї коржа.
Покрийте середину торта чорницею і охолоджуйте приблизно 3 години. Знову пропустіть крізь сито чорничний джем, що залишився, ложкою викладіть його на верхній край торта, ручкою ложки притисніть до краю торта і дайте йому стекти.
Смачного!