0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Страшно смачно з Promenu: зустрічаємо гостей на Геловін

30 жовтня 2018

Зовсім скоро будинки і вулиці наповняться таємничою і страшною атмосферою на честь Дня всіх святих. Ви вже готові святкувати Геловін? Найефектніший костюм готовий, оздоблення у вигляді привидів і павуків красується на стінах, а гості поспішають з питанням "Гаманець чи життя?". Залишилося тільки приготувати закуски для святкового столу. У нас є кілька рецептів смачних частунків в стилі Дня всіх святих.

Фарширований гарбуз до Геловіну

Вам знадобиться:

  • Вершкове масло — 50 г.
  • Гарбуз хоккайдо — 1 штука
  • Сіль — за смаком
  • Свинина — 400 г.
  • Червона цибуля — 1 штука
  • Помідори — 2 штуки
  • Часник — 4 зубчики
  • Перець чилі — ½ штуки
  • Бренді хересний — 40 мл.
  • Cвіжий розмарин — 1 штука
  • Мускатний горіх — дрібка

Як приготувати:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Зріжте верхівку гарбуза і вийміть м’якуш. Потім змастіть овоч зсередини вершковим маслом. Накрийте отриманою "накривко" гарбуз і відправляйте його в духовку на деку на пів години.
  2. Цибулю наріжте напівкільцями, а зубчики часнику роздавіть ножем. Тушкуйте на розігрітій сковороді цибулю, часник і розмарин. Після додайте половину перцю чилі і обсмажте все на повільному вогні ще 10 хвилин.
  3. Наріжте свинину кубиками і додайте до цибулі. Приправте мускатним горіхом, сіллю і перцем. Потушкуйте 10 хвилин. Далі важливий крок: додайте 40 мл. бренді, нахиліть сковороду і акуратно підпаліть м’ясо для фламбування. Цей етап може здатися складним, проте не бійтеся, у вас усе вийде. Завдяки цьому свинина набуде особливого смаку і аромату.
  4. Після того, як вогонь згасне, додайте в сковороду дрібно натерті помідори. Тушкуйте ще 5-7 хвилин і зніміть з вогню.
  5. Вийміть гарбуз з духовки і нафаршируйте м’ясом. Накрийте «накривкою» і випікайте ще 25 хвилин при 180 градусах.
  6. Страва готова. Прикрасьте тарілку павутиною з соусу і не забудьте привідкрити гарбузову накривку.

Гарбузові мафіни з морквяним кремом і карамеллю

Вам знадобиться:

  • Гарбуз — 400 г.
  • Морква — 200 г.
  • Пшеничне борошно — 12 столових ложок
  • Яйце куряче — 4 штуки
  • Цукор — 1 склянка
  • Розпушувач — 2 столові ложки
  • Вершковий сир — 300 г.
  • Цукрова пудра — 12 столових ложок
  • Фундук — 100 г.
  • Вершкове масло — 100 г.
  • Вершки 35% — 4 столові ложки

Як готувати:

  1. Почистіть і наріжте гарбуз і моркву. Варіть оовочі окремо у сотейнику до м’якості.
  2. Також окремо збийте гарбуз і моркву в блендері до стану пюре. Для особливо ніжної текстури протріть суміш через сито.
  3. Збийте яйця і цукор. Потім додайте гарбузове пюре, борошно і розпушувач і знову збийте.
  4. Форми для мафінів натріть вершковим маслом і влийте туди гарбузове тісто. Випікайте 15-20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
  5. Поки мафіни випікаються, приготуємо крем. Змішайте до однорідної маси морквяне пюре, цукрову пудру і вершковий сир.
  6. Для карамелі розтопіть цукор на малому вогні і додайте вершкове масло. Помішуйте, поки воно не розтане, і влийте вершки. Коли маса стане однорідною, засипайте в неї фундук.
  7. Готові мафіни вкрийте кремом і полийте карамеллю. Подавайте частунок тільки після того, як прикрасите його желейними черв’ячками й іншими тематичними смаколиками.

Газований журавлинний пунш

Вам знадобиться:

  • Аніс — 5 штук
  • Журавлинний сік — 2 л.
  • Сухий сидр — 720 мл.
  • Імбирний ель — 1 л.
  • Апельсин — 1 штука
  • Заморожена журавлина — 450 г.

Як готувати:

  1. Змішайте в ємності журавлинний сік, залишивши 1,5 склянки, сидр і імбирний ель.
  2. Розріжте апельсин навпіл. Сік однієї половини вичавіть, а іншу половину наріжте скибочками і додайте в напій.
  3. Журавлину розкладіть у форми для льоду, залийте водою і відправляйте у морозильну камеру. У цей час змішайте 4-5 зерен анісу з рештою журавлинного соку і доведіть до кипіння. Охолоджену суміш влийте в пунш.
  4. Фінальний етап: додайте лід в ємність з напоєм і прикрасьте для святкової подачі. Радимо прикрасити край піали цукром, просотаним журавлиним соком, чи ягодами. І не забудьте про декоровані трубочки для гостей.
Страшно смачного вам Геловіну!
Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити