Напевно ви багато разів чули про американські та англійські традиції та дуже серйозне відношення до свят. Пунш на кожній вечірці, традиційне прикрашання домівок на Різдво, починаючи з 1 грудня, обов’язкові адвент-календарі та загадковий еггног як невід’ємна частина різдвяного столу. Ми вирішили розібратися з тим звідки ж взявся цей напій, в чому його секрет, чому він такий популярний в Європі та Америці та віднайти той самий рецепт ідеального еггногу.
З’явився цей напій у Шотландії і зазвичай готувався з додаванням рому, бренді, солодких лікерів, віскі, або ж іншого алкоголю. Згодом культура еггногу розповсюджувалася далі, технологія приготування змінювалися, з’являлися безалкогольні варіації коктейлю з додаванням збитих вершків, кориці та інших прянощів, а також з різноманітними топінгами, щоб додати різноманітних відтінків смаку.
Еггног канонічно вважається традиційним святом на Різдво та Новий Рік, існує багато марок, що випускають вже готові основи для напою, або ж самі готові коктейлі. Але найкраще все ж таки готувати його власноруч. І якщо ви хочете чимось здивувати своїх рідних та урізноманітнити святкове меню, ми радимо вам спробувати наш рецепт.
Для восьми порцій нам знадобиться:
- 4 великих сирих яйця;
- 170 г цукру;
- 150 мл текіли;
- 150 мл хересу;
- 360 мл молока;
- 240 мл вершків;
- щіпка солі;
- мускатний горіх;
Спосіб приготування:
- У блендері змішайте яйця і цукор
- Додайте текілу, херес, молоко, вершки і сіль. Збиваємо до однорідності.
- Отриману суміш ретельно охолоджуємо в холодильнику мінімум 12 годин
Подавати до столу бажано холодним. Розливаємо еггног у келихи, додаємо збиті вершки, посипаємо мускатним горіхом та насолоджуємося.
Смачного