Подача червоного вина вимагає особливого підходу. До того як розлити вино по келихах, бажано перелити його в декантер, щоб насичений напій міг розкрити свій смак і аромат повною мірою, а ви ─ насолодитися чудовим букетом. Під час процесу переливання вино ллється широким струменем, і таким чином збагачується киснем. До того ж якщо ви переливаєте старе вино, у нього обов'язково утвориться осад. Графин допоможе впоратися з цим обов'язком без труднощів.
Декантер WMF виготовлений із міцного високоякісного скла, має опуклу форму, яка забезпечує достатню площу для додаткового збагачення вина киснем уже всередині. Повітря може контрольовано циркулювати через вузьке горлечко графина в той час, як смак не вивітрюється.
Декантація має дуже довгу історію, при цьому раніше декантували тільки зрілі, добре збережені червоні вина, щоб очистити їх від осаду. Сьогодні декантують і більш молоді червоні вина, а також деякі білі, такі як Шардоне або Рислінг.