0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Бренды

Гейзерні кавоварки Bialetti

27 квітня 2017

Ароматну і підбадьорливу каву пристрасно люблять у всьому світі і особливо шанують в Італії. Ось уже понад чотири століття гарячі італійці експериментують зі своїм улюбленим напоєм. Їм вдалося досягнути неймовірної віртуозності в його приготуванні. Одне із досягнень – винахід кращої гейзерної кавоварки Bialetti.

Відомо, що в Італії свято шанують і дбайливо охороняють кавові традиції. Кожну каву готують і п’ють «за правилами». Коли зайдете до бару, можете попросити прямо біля стійки випити маленьку чашечку еспресо. Називається така кава просто caffe. Якщо хочете подвійну порцію підбадьорливого заряду, замовте doppio. Якщо побажаєте розтягнути задоволення, то замовте caffe lungo — "довгу каву". Її можна без поспіху попивати на відкритій терасі кафе. І обов’язково спробуйте ароматну каву "по-домашньому" — caffe macchinetta, її зварять для вас у гейзерній кавоварці... 

Маленька домашня кавоварка

Першопочатково каву готували в італійських барах тільки за допомогою велетенських кавоварок. У свій час талановитий інженер і підприємець Альфонсо Біалетті поставив собі питання: "Як приготувати вдома еспресо такий само смачний, як у барі?". Йому вдалося знайти простий і одночасно геніальний вихід із ситуації. Він спроектував знамениту гейзерну кавоварку Moka Express, і в 1933 році отримав на неї патент.


Перша гейзерна кавоварка була випущена ще на початку 20 століття. Однак почесне звання творця найвдалішого екземпляру на думку кавоманів належить саме компанії Bialetti. 9 з 10 італійських сімей вірні своїм маленьким домашнім кавоваркам Moka Express. У них можна приготувати виключно смачну традиційну італійську каву, таку саму смачну, як у кращих барах Італії.

Як приготувати каву в гейзерній кавоварці?

Для початку треба визначитися з розміром. Справа в тому, якщо конструкція розрахована на 6 чашок еспресо, 1 порцію ви приготувати в ній не зможете. Тому, обираючи кавоварку, одразу врахуйте свої апетити. Хоча досвідчені кавомани рекомендують брати більшу — порція еспресо все ж досить мала, всього 30 мл. Наприклад, можна зупинитися на золотій середині — Bialetti Moka Express 3 cups.

Просто готуйте каву

Користуватися гейзерною кавоваркою легко. Її необхідно розібрати і наповнити нижній резервуар холодною водою. Рівень води має доходити до клапана.

Молоту каву помістіть у спеціальний фільтр. Якщо ви готуєте каву тільки для себе, буде досить однієї-двох чайних ложок. Для більшої кількості чашок заповніть фільтр повністю і приготуйте гарячу воду, щоб розбавити потім міцний еспресо.

Ставте кавоварку прямо на плиту. Вона однаково підходить як для газових, так і для електричних плит. Бакелітова ручка практично не нагрівається, тому можна обійтися без прихватки.

Вода закипає, і гаряча пара проходить через фільтр з кавою. Таким чином заповнюється верхній резервуар кавоварки. Коли він буде заповнений повністю, знімайте кавоварку з плити. Можна зазирнути під накривку або орієнтуватися по звуку. Характерне «побулькування» кавоварки говорить про те, що кава готова.

Ви отримуєте таку ж насичену і смачну каву, як з еспресо-машини (вони працюють за тим же принципом). Гаряча пара вилучає весь смак і аромат з меленех кавових зерен, а гуща залишається у фільтрі.

In casa un espresso come al bar

Рецепт кави в гейзерній кавоварці

Поекспериментуйте і приготуйте в кавоварці Bialetti Moka пряний еспресо зі спеціями і чорним шоколадом. Для цього знадобиться:

  • гейзерна кавоварка Bialetti Moka Express;
  • молота кава;
  • кориця;
  • кардамон;
  • імбир;
  • чорний шоколад.

Молоту каву зі спеціями помістіть у фільтр кавоварки. Готовий напій посипте тертим шоколадом. Смачного кавування!

Як мити гейзерну кавоварку?

Мити кавоварку старанно не треба. Досить споліскувати під проточною водою. У посудомийній машині кавоварки Bialetti мити не рекомендується.
З роками кавоварка вкривається всередині кавовими маслами, що їй тільки на користь. Приготована кава щоразу стає смачнішою і смачнішою, набуває цілком особливого смаку. 

Bialetti Moka Express – класика жанру

Стильна і проста у використанні, Moka Express завоювала серця кавоманів у всьому світі і була відзначена за кращий дизайн в Італії, зайнявши почесне 5 місце. Хоча з часом зовні вона трохи видозмінилася, функціонально Moka Express зберегла в собі все найкраще від своєї праматері. Moka виготовлена з алюмінію, підходить для газових, електричних і керамічних варильних панелей. Для індукційних плит підійде Moka Indaction. 

Bialetti Brikka – міцний еспресо з ніжною кремовою пінкою

Як приготувати в гейзерній кавоварці каву з пінкою? З цим завданням легко впорається кавоварка Bialetti Brika. У ній ви зможете приготувати порцію міцного італійського еспресо з ніжною кремовою пінкою. Алюмінієва Brika підходить для газових, електричних і керамічних плит.

Bialetti Mukka Express – просто додайте молока…

Вміло і смачно, на рівні з професійним баристою, для вас приготує лате гейзерна кавоварка Bialetti Mukka Express. Спеціальна технологія дозволяє готувати лате згідно всіх правил і в кращих традиціях, вливаючи гарячий еспресо прямо в молоко. Bialetti Mukka виготовлена з алюмінію і підходить для використання на газових, електричних і керамічних варильних панелях.

Bialetti Dama – стильна красуня 

Стильну гейзерну Bialetti Dama спроектував італійський дизайнер Піно Спаньоло (Pino Spagnolo). Кавоварка Dama набула більш плавних "жіночних" ліній і перлистого блиску. По традиції Bialetti Dama випускається з алюмінію і підходить для газових, електричних і керамічних плит.

Bialetti Kitty – сталева леді

Блискучий вигляд Kitty кардинально відрізняється від традиційних гейзерних кавоварок Bialetti, однак зберігає в собі ту саму просту і геніальну технологію приготування кави. Bialetti Kitty виконана з полірованої нержавіючої сталі і підходить для всіх типів варильних панелей, крім індукційних.

Bialetti Venus и Bialetti Musa – гейзерні кавоварки для індукційних плит

Спеціально для власників індукційних плит компанія Bialetti випустила кавоварки Venus і Musa. Вони, як і Kitti, виконані в сучаснішому стилі, але виготовлені зі спеціальної нержавіючої сталі, яка підходить для індукційних варильних панелей.

Гейзерні кавоварки Bialetti в Україні

Різноманітність форм і технологій гейзерних кавоварок Bialetti у поєднанні з незмінно високою якістю і гарячою італійською любов’ю до ароматного тонізуючого напою допоможуть вам створювати кавові шедеври прямо на кухні. 


Сім’я Bialetti чекає на вас в мережі магазинів ProMenu|Сервіро. Приходьте до нас і подаруйте собі і своїм близьким смак справжньої італійської кави.

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити