0 (800) 402 204
Графік роботи
Графік роботи колл-центру 0 (800) 402 204
ПН – ПТ
з 09:00 до 19:00
СБ – НД
з 10:00 до 17:00
Статті

Традиційна українська Масниця: яка вона на смак?

20 лютого 2023

Одне з найсмачніших гастрономічних свят України. Цілий тиждень можна готувати одні й ті самі страви, і на делікатні зауваження про однотипне меню від "домашніх" мати на це тверде пояснення: "я підтримую традиції". Та якщо відкинути жарти вбік, ми, звісно, знаємо, що перелік страв у тиждень Масниці аж зовсім не одноманітний, а багатий на різні страви та асортимент начинок. 

Масниця, яку також можна називати Масляною, — це давньослов'янське традиційне народне свято проводів зими, що збігається в часі з православним Сиропусним тижнем. А саме цього тижня належить веселитися та готувати страви із сиру та молока, тобто млинці з солоними чи солодкими начинками, гречані млинці, а також вареники з сиром та сирні запіканки. 

Радимо переконатися, що маєте все необхідне для приготування цих страв. 

Млинці та оладки 

Сковорідки для смаження млинців з невисокими бортами всесвітньо відомих брендів WMF, Valira, De Buyer, Swiss Diamond, Spring — обирайте яка найбільше подобається за дизайном та ціною і нумо вражати мистецтвом приготування ідеально тонких млинців! 

Також маємо інвентар для приготування млинців та оладок, а саме спеціальні лопатки для зручного перевертання і валики для розподілу тіста на сковороді. Якщо полюбляєте пишні оладки, то для цього пропонуємо невеликі сковорідки De Buyer діаметром 12 і 14 см. 

Готуємо вареники 

Головною обрядовою стравою українців на Масницю були вареники з сиром і сметаною. А тому в домі обов'язково повинні бути піали для подачі цієї смакоти. Пропонуємо керамічні кремові Emile Henry чи білі з орнаментом Steelite ADELAIDE BIRCH або ж скляні Aida RawОсобливо автентично ваше сервірування прикрасить дерев'яний салатник T&G TUSCANY.

Пам’ятайте, традиції варто не лише підтримувати, а й адаптувати до сьогодення. Тому, якщо у вашій сім’ї’ на Масницю їдять не лише вареники та млинці з оладками, а ще й пампушки, пироги з начинками чи по-особливому запечену рибу — нумо це все готувати. Можливо саме ви започаткуєте традиційну страву у вашому регіоні, яку колись наші нащадки будуть досліджувати. 

Поділитися:
Читайте по темі
Читайте також
Категорії
Закрити
Популярні теги
Закрити