Рус
Укр
loader
background card img
Статті

Святкуємо Всесвітній день шоколаду

11 Липня 2024

Категорії

Цей смаколик має багату та насичену історію. Його називали їжею богів, ним виплачували заробітну плату у 18 столітті, він має складнішу палітру запахів, ніж у тихих вин, а ще він бадьорить та підіймає настрій. Шоколад — це один з найулюбленіших десертів в усьому світі. Він входить в основу сотень рецептів, починаючи від звичайного печива, закінчуючи фонданами, тирамісу, трюфелями та різноманітними коктейлями. На його честь існує багато місцевих та глобальних свят, одне з яких — Всесвітній день шоколаду, який щорічно святкують 11 липня. Тож готуйте плиточку свого улюбленого десерту і нумо святкувати разом з PROMENU.

Шоколад

Трохи історії

За часів ацтеків, в період приблизно з 1300 до 1500-х років шоколадом називали холодні напої, які робили з перетертих із гострим перцем какао-бобів. Вже тоді таке частування призначалося лише для чоловіків знатного походження, воїнів та шаманів. У 1520-х роках про шоколад дізналися в Європі. Напій дуже високо оцінили місцеві гурмани та почали потроху змінювати рецепт, додаючи до нього підсолоджувачі, ягоди та горіхи.

У 18 столітті серед аристократії був дуже популярний гарячий шоколад. Його вживали з додаванням цукру, молока та спецій. В ті часи цьому десерту приписували найрізноманітніші властивості, і, зокрема, вірили в те, що він запалює «вогонь страсті». А вже у 19 столітті був винайдений звичний для нас твердий, плитковий шоколад.

Гарячий шоколад

Святкування Всесвітнього дня шоколаду було запроваджено у Франції в 1995 році, але ініціатива не набула якоїсь особливої популярності. Глобально цей день стали святкувати лише після 2009 року, коли тематичні фестивалі стали проходити не тільки у Швейцарії, Франції, Італії та Німеччині, а й по всій Європі. В Україні найяскравіше святкують День шоколаду у Львові.

Готуємося до свята

А як, власне святкувати День шоколаду? Звісно, найкращим способом стане смакування вашого улюбленого десерту. Це може бути плитковий шоколад, гарячий шоколад, шоколадний коктейль, печиво, мафіни, торти, пироги, профітролі та взагалі будь-який кондитерський виріб. Можна їх замовити у місцевій пекарні, можна купити в магазині, але найкраще — приготувати власноруч. Все, що потрібно — трошки креативності та належний кухонний інвентар. З останнім команда PROMENU залюбки вам допоможе.

Для коктейлів

Шоколад — це основа найсмачніших молочних коктейлів, знаменитих шоколадно-бананових смузі, а також різноманітних гарячих напоїв. А найголовніше у напоях — зберегти їхню належну температуру та максимум смакових якостей. Найкраще для цього підійдуть термокухлі Contigo які, залежно від моделі, здатні підтримувати гарячу температуру до 10 годин, а холодну — навіть впродовж доби.

Contigo

Для випічки та фондю

Хрустке печивко, ніжні мафіни, солодкі брауні — це лише невелика частина тієї випічки, яку можна створити з використанням шоколаду. У приготуванні таких десертів найкращими помічниками стануть планетарні міксери SMEG та KitchenAid, які допоможуть замісити найніжніше тісто. Ну а випікати свої кулінарні рецепти радимо у формах Birkmann.

Birkmann

А якщо вам захочеться трохи побалувати себе та близьких вишуканими французькими десертами з шоколаду, вам не обійтися без набору для приготування найсмачнішого фондю Spring BASIC.

Для тортів

Шоколадні торти — це класика кондитерського мистецтва. В таких десертах можна комбінувати величезну кількість смаків та інгредієнтів. Ягоди, горіхи, фрукти та навіть цитрусові. Все залежить лише від вашої фантазії та гастрономічних уподобань. З легкістю створити власний торт вам допоможе кондитерське кільце GEFU TONDO CLIP, яке можна регулювати в діаметрі від 16 до 30 см.

Gefu

Всесвітній день шоколаду — це чудова нагода не тільки насолодитися улюбленими ласощами, а й спробувати себе у ролі кондитера. Тож скоріше вибирайте найсмачніший рецепт, діставайте ваші найкращі кухонні гаджети, заряджайтеся натхненням та святкуйте цей день з яскравими емоціями.

Поділитися
Читайте по темі
Читайте також